06 414 037 50 info@chefalex.nl

Over Chef Alex

Over Chef Alex

Chef Alex bestaat allereerst uit de persoon Alex zelf.

Alex Minderhoud maakte al vroeg in zijn leven kennis met de horeca: ‘Jong geleerd is zeker op mij van toepassing. Doordat mijn vader in de horeca werkte, begon ik als 12-jarig jongetje al af te wassen bij de plaatselijke pizzeria. Ik ben altijd bijbaantjes in de horeca blijven houden en op die manier kwam ik erachter dat dit is waar mijn interesse en talent lag en nog steeds ligt’.

Na het volgen van de koksopleiding heeft Alex op diverse locaties veel werkervaring op kunnen doen, totdat de tijd rijp was een eigen restaurant op te zetten. Brasserie de Olmen is dan ook al jarenlang een begrip in Serooskerke en omstreken.

Uiteraard doet Alex dit niet alleen. Vanaf het begin is het een team-effort, namelijk met zijn partner Davina, met wie hij samen de leiding heeft over het restaurant. Stil zitten, daar houden ze beiden niet van, wat blijkt uit het feit dat er ondertussen uitbreiding is in de vorm van een broodjeszaak (de Zeeuwse Broodjesservice) en een ander restaurant (Brasserie de Lindeboom). Tevens hebben Alex en Davina het merk ‘Zeeuwse Zatte’ opgericht, waar ze lokaal gebrouwen bier en andere Zeeuwse producten verkopen.

 

Alex’ visie op koken:

‘Lekker, lokaal en seizoensgebonden.’

‘Originaliteit en eenvoud samen op één bord, dat is een goed gerecht.’